Βόλος: Συγκέντρωση και πορεία ενόψει της δίκης για τον ξυλοδαρμό του Β. Μάγγου

Βόλος: Συγκέντρωση και πορεία ενόψει της δίκης για τον ξυλοδαρμό του Β. Μάγγου

Μαζική συγκέντρωση και πορεία πραγματοποίησαν σήμερα το μεσημέρι, στον Βόλο, μέλη συλλογικοτήτων από όλη τη χώρα, ενόψει της δίκης τριών αστυνομικών, την ερχόμενη Παρασκευή 21 Οκτωβρίου για την υπόθεση ξυλοδαρμού του 27χρονου Βασίλειου Μάγγου, στις 14 Ιουνίου 2020, κατά τη διάρκεια κινητοποίησης στην οποία συμμετείχε. 

Το παρών στη συγκέντρωση που έγινε στην Πλατεία Ελευθερίας και της πορείας που ακολούθησε σε κεντρικούς δρόμους της πόλης, έδωσε ο Γιάννης Μάγγος, πατέρας του νεαρού, που έφυγε από τη ζωή, ένα μήνα αργότερα από πνευμονικό οίδημα.

Ο πατέρας του Βασίλειου Μάγγου, αλλά και οι διαδηλωτές έκαναν λόγο για συγκάλυψη της υπόθεσης θανάτου του, καταγγέλλοντας ότι “δύο εισαγγελείς υποβίβασαν την υπόθεση, στέλνοντας στα μαλακά, τρεις μόνο αστυνομικούς και όχι όλους”. Ο ίδιος χαρακτήρισε “απαράδεκτο” το γεγονός ότι η μήνυση που υπέβαλε με την σύζυγό του, δεν θα φτάσει ποτέ, να εκδικασθεί.

“Δυστυχώς, οι δύο εισαγγελείς που απέρριψαν τις ενστάσεις μας, μετατρέπουν εμάς τους γονείς, από κατήγορους σε απλούς μάρτυρες μιας δίκης παρωδία, στην οποία το ίδιο το κράτος δικάζει τον εαυτό του. Εγώ το θεωρώ ιεροσυλία” ανέφερε χαρακτηριστικά.

Να σημειωθεί πως συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί και την Παρασκευή 21 Οκτωβρίου, στις 9 το πρωί στα Δικαστήρια Βόλου, με το Συντονιστικό Συλλογικοτήτων Βόλου να απευθύνει κάλεσμα συμμετοχής.

Πηγή: ertnews.gr