Λίβερπουλ: Ο Κλοπ θα κινηθεί νομικά εναντίον της Σίτι για τις κατηγορίες περί ξενοφοβικών σχολίων

Λίβερπουλ: Ο Κλοπ θα κινηθεί νομικά εναντίον της Σίτι για τις κατηγορίες περί ξενοφοβικών σχολίων

Η Μάντσεστερ Σίτι μετά το ματς με τη Λίβερπουλ κατηγόρησε τον Γιούργκεν Κλοπ ότι με αχρείαστα και ανεύθυνα σχόλια ανέβασε τους τόνους πριν από το ντέρμπι του Άνφιλντ.

“Υπάρχουν τρεις ομάδες στον κόσμο που μπορούν να κάνουν ό,τι θέλουν οικονομικά” είχε δηλώσει ο Γερμανός τεχνικός αναφερόμενος στις Σίτι, Παρί και Νιουκάστλ, που ανήκουν σε κράτη του Κόλπου.

Οι άνθρωποι των Πολιτών χαρακτήρισαν “οριακά ξενοφοβικές” τις δηλώσεις του Κλοπ, υποστηρίζοντας ότι “έριξαν λάδι στη φωτιά” πριν από το ματς.


if (agora && pameStoiximaPgs){
agora.remove();
}

Με τη σειρά του ο κόουτς των κόκκινων απέρριψε τους ισχυρισμούς ότι τα σχόλιά του ξενοφοβικά και επέμεινε ότι θα μισούσε τον εαυτό του αν αυτό συνέβαινε. Μάλιστα, σύμφωνα με το Athletic ο Γερμανός θα κινηθεί νομικά εναντίον της Σίτι για τις κατηγορίες περί ξενοφοβικών σχολίων.

Γνωρίζω τον εαυτό μου. Και δεν μπορείς να χτυπήσεις με κάτι που απέχει μίλια από την προσωπικότητά μου. Αν ήμουν ξενοφοβικός, θα το μισούσα. Θα μισούσα τον εαυτό μου που ήμουν έτσι.

Μερικές φορές λες πράγματα και σκέφτεσαι: “Θεέ μου! Μπορεί να ερμηνευτεί έτσι!”. Αλλά αυτή δεν είναι μια από αυτές τις φορές. Σε καμία περίπτωση.

Ξέρω τι σκέφτηκα όταν το είπα. Αν κάποιος το παρεξηγήσει αυτό ή θέλει να το παρεξηγήσει, δεν μπορώ να κάνω κάτι γι’ αυτό. Πρέπει να προσέχω; Ξέρω εδώ και χρόνια ότι δεν είμαι πάντα προσεκτικός. Θα προσπαθήσω να το κάνω στο μέλλον.

Συνήθως δεν είναι ποτέ ο στόχος μου να κατηγορήσω κανέναν. Απλώς μιλάω για πράγματα που πιστεύω ότι δεν είναι τόσο σημαντικά στη ζωή, στην πραγματικότητα. Λέω ό,τι ξέρω για αυτό, πώς το κρίνω ή πώς το βλέπω”.

Πηγή: sport24.gr