Θ. Σκυλακάκης από τα Χανιά: “Η Ελλάδα δεν θα έχει ύφεση”

Θ. Σκυλακάκης από τα Χανιά: “Η Ελλάδα δεν θα έχει ύφεση”

“Η Ευρώπη σίγουρα θα μπει σε επιβράδυνση και αρκετές χώρες θα μπουν σε ύφεση. Η δική μας χώρα με τη βοήθεια και των χρημάτων του ταμείου ανάκαμψης, αλλά και της υψηλής ανάπτυξης και του μεγάλου επενδυτικού ενδιαφέροντος που έχει υπάρξει τελευταία, θα αποφύγει την ύφεση. Θα έχουμε μια επιβράδυνση, αλλά όταν θα τελειώσει ο πόλεμος στην Ουκρανία, θα έχουμε πολύ μεγάλη δυναμική στην οικονομία”. Αυτό δήλωσε από τα Χανιά ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Θοδωρής Σκυλακάκης, σε εκδήλωση για την παρουσίαση του σχεδίου ανάκαμψης και ανθεκτικότητας “Ελλάδα 2.0” στο θέατρο “Μίκης Θεοδωράκης”.
Ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών επίσης υπογράμμισε ότι οι επιχειρήσεις της χώρας θα επωφεληθούν από την ένταξη επενδυτικών σχεδίων στο σχέδιο ανάκαμψης:
“Παρουσιάζουμε τις ευκαιρίες και προοπτικές που ανοίγονται για τις επιχειρήσεις, μικρές και μεσαίες προπαντός, μέσα από το “Ελλάδα 2.0″, το εθνικό σχέδιο ανάκαμψης και ανθεκτικότητας. Θα κάνουμε το ίδιο και στο Ηράκλειο, αλλά και μια εκτεταμένη συζήτηση και στο Ρέθυμνο. Είναι μεγάλη ευκαιρία, ειδικά στο πρόγραμμα των δανείων που είναι ανοικτό για κάθε είδους επιχείρηση, υπάρχει μηδενική γραφειοκρατία. Η πρώτη επένδυση μικρής επιχείρησης που εγκρίθηκε στις 30 Σεπτεμβρίου, είχε δηλωθεί στις στις 15 Ιουλίου και μεσολάβησε ο Αύγουστος που δεν είναι ο πιο παραγωγικός μήνας”.
Την εκδήλωση στα Χανιά διοργάνωσε το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος και ο πρόεδρός του, Κωνσταντίνος Κόλλιας, τόνισε ότι πρέπει οι επιχειρήσεις να σπεύσουν να επωφεληθούν από το “Ελλάδα 2.0”, καθώς υπάρχει προθεσμία απορρόφησης των κονδυλίων.


Πηγή: ertnews.gr