Σε πάνω από 30 υπολογίζονται τα βυθισμένα αυτοκίνητα και δίκυκλα, στη θαλάσσια περιοχή της Αγίας Πελαγίας, αλλά και σε Λυγαριά και Παλιόκαστρο στον Δήμο Μαλεβιζίου, μετά τη φονική κακοκαιρία του περασμένου Σαββατοκύριακου.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στο Cretalive, ο Αντιδήμαρχος αρμόδιος για θέματα Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Μαλεβιζίου, Γιώργος Πετούσης, με πρωτοβουλία του Δήμου θα γίνει μαζική εξαγωγή των οχημάτων από τον βυθό της θάλασσας. Για το λόγο αυτό, κάλεσε όσους δημότες έχουν χάσει την περιουσία τους, να σπεύσουν να το δηλώσουν.

πλημμύρες


Αξίζει να σημειωθεί ότι υπήρξαν περιπτώσεις, όπου ιδιώτες προσέγγισαν τους πλημμυροπαθείς ζητώντας τους 300-400 ευρώ για να τραβήξουν τα αυτοκίνητά τους στη στεριά…

“Ο Δήμος καλεί όποιον επιθυμεί, εντελώς δωρεάν, να έρθει και να το δηλώσει και θα το κάνουμε εμείς για όλους”, τόνισε, καθώς υπάρχει συνεννόηση με δύο επιχειρηματίες της περιοχής, που θα σπεύσουν για να τα ανασύρουν.

Αγία Πελαγία

Σε ό,τι αφορά στις ανυπολόγιστες ζημιές που προκλήθηκαν στην ευρύτερη περιοχή, ο κ. Πετούσης τόνισε πως σε ό,τι αφορά στις ζημιές στα σπίτια, για τα οποία είναι ο Δήμος αρμόδιος, στην περιοχή βρίσκεται κλιμάκιο του Υπουργείου Υποδομών και προχωρεί σε ελέγχους ενώ, ήδη, έχει ολοκληρωθεί η αυτοψία στο 70% των περιπτώσεων.

“Έως αύριο, εκτιμούμε ότι θα έχουμε τελειώσει. Πολλοί δεν είχαν καταφέρει να μπουν στα σπίτια τους μετά την καταστροφή και τώρα που μπήκαν είδαν τις ζημιές. Κάθε μέρα έχουμε κι άλλους δημότες”, πρόσθεσε ο κ. Πετούσης.

Πελαγία

Πηγή: cretalive.gr