Κατεδαφίζεται το γήπεδο στην Ινδονησία που συνέβη η τραγωδία των 133 νεκρών

Κατεδαφίζεται το γήπεδο στην Ινδονησία που συνέβη η τραγωδία των 133 νεκρών

Στην απόφαση να γκρεμιστεί στην Ινδονησία το Στάδιο Καντζουρουχάν, όπου συνέβη στις 2 Οκτωβρίου η μεγάλη τραγωδία που κόστισε τη ζωή σε 133 ανθρώπους, προχώρησε ο πρόεδρος της χώρας, Τζόκο Βιντόντο.

Από τη μεριά της η FIFA και ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας, Τζάνι Ινφαντίνο, που επισκέφτηκε την Ινδονησία δεσμεύτηκε ότι για εμπειρογνώμονες και επενδύσεις που θα βελτιώσουν τις υποδομές σε όλη τη χώρα, προκειμένου να αποτραπεί η επανάληψη μίας ακόμα τραγωδίας.

“Η παρουσία μου εδώ είναι σημάδι μιας νέας αρχής για το ποδόσφαιρο στην Ινδονησία. Αυτό που μπορώ να εγγυηθώ στον πρόεδρο, αυτό που μπορώ να εγγυηθώ σε όλο τον λαό της Ινδονησίας είναι πως η FIFA είναι εδώ μαζί σας”.


if (agora && pameStoiximaPgs){
agora.remove();
}

Το χρονικό των επεισοδίων

Μετά την ήττα της Αρέμα με 3-2, περίπου 3.000 οπαδοί εισέβαλαν στον αγωνιστικό χώρο του Kanjuruhan Stadium και ενώ ο αγώνας είχε λήξει. Η αστυνομία προέβη σε βία, προκειμένου να αποτρέψει το πλήθος, ενώ στη συνέχεια οι αρχές έριξαν και δακρυγόνα.


Χιλιάδες ήταν οι οπαδοί που λιποθύμησαν, με τα σκηνικά που ακολούθησαν να είναι ανατριχιαστικά. Τα επεισόδια συνεχίστηκαν, καθώς δύο αστυνομικά οχήματα παραδόθηκαν στις φλόγες.


Η λίγκα της Ινδονησίας ανακοίνωσε την αναστολή του πρωταθλήματος για μία εβδομάδα. Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Ακχμάντ Χαντιάν Λουκίτα, εξέδωσε ανακοίνωση τονίζοντας πως θα διεξαχθεί έρευνα προκειμένου να αποδοθούν ευθύνες για το τραγικό αυτό συμβάν.


Πηγή: sport24.gr