Ο Δήμος Λαρισαίων τιμά την απελευθέρωση της πόλης από την γερμανική κατοχή

Ο Δήμος Λαρισαίων τιμά την απελευθέρωση της πόλης από την γερμανική κατοχή

Ο Δήμος Λαρισαίων τιμά την επέτειο απελευθέρωσης της Λάρισας από την γερμανική κατοχή, την 23 η Οκτωβρίου 1944, με ένα πρόγραμμα εκδηλώσεων, που ξεκίνησε στις 18 Οκτωβρίου και ολοκληρώνεται στις 25 του μηνός.

Ειδικά, αύριο  Κυριακή, ανήμερα της επετείου, θα πραγματοποιηθεί κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο της Πόλης. Στις 5.30 το απόγευμα έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση προσκεκλημένων, φορέων, μαθητών, πολιτών στην είσοδο του δημαρχείου, απ όπου με πομπή θα κατευθυνθούν στο Ηρώο.


Αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής:

Κυριακή 23 η Οκτωβρίου 2022

ΩΡΑ 17:30 Συγκέντρωση στην είσοδο του Δημαρχείου προσκεκλημένων-φορέων-

μαθητών-πολιτών

ΩΡΑ 17:35 Με την Φιλαρμονική του Δήμου να προηγείται, μετακίνηση στο Ηρώο

της Πόλης (μέσω Παπαναστασίου –Αρχαίου Θεάτρου-Βενιζέλου-Σκυλοσόφου-

Ηρώο)

ΩΡΑ 17:45 Άφιξη στο ηρώο της πόλης και παράταξη σημαιοφόρων των σχολείων

ΩΡΑ 17:50 Έναρξη τελετής . Επιμνημόσυνη δέηση

ΩΡΑ 17:55 Ομιλία από τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ Δημήτριο Τάχο

ΩΡΑ 18:05 Κατάθεση Στεφάνων

ΩΡΑ 18:15 Ενός Λεπτού Σιγή – Εθνικός Ύμνος

ΩΡΑ 18:20 Λήξη Τελετής

 

Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας-Μουσείο Γ. Ι. Κατσίγρα

Επετειακό βίντεο αφιέρωμα στην ενότητα «Αγωνιστικότητα» της μόνιμης συλλογής Κατσίγρα, παρουσιάζοντας επιλεγμένα έργα με αναφορά στην κατοχή και την αντίσταση, την περίοδο 1941 -1944. Το βίντεο θα παρουσιαστεί μέσω των καναλιών των μέσων κοινωνικής δικτύωσης του Μουσείου, της ιστοσελίδας και του καναλιού του μουσείου στο YouTube.

Βίντεο αφιέρωμα από την έκθεση «Η μνήμη της πόλης» που φιλοξενείται μόνιμα στον χώρο της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας – Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα. Το βίντεο θα παρουσιαστεί μέσω των καναλιών των μέσων κοινωνικής δικτύωσης του Μουσείου, της ιστοσελίδας και του καναλιού του μουσείου στο YouTube.

Επιμέλεια: Ελένη Ζανέτα.

 

Ξεναγήσεις:  Από τις 20 έως 23 Οκτωβρίου 2022 ώρα 19:00 πραγματοποιούνται οργανωμένες ξεναγήσεις στην έκθεση «Η μνήμη της πόλης», από την Φωτοθήκη Λάρισας .

Για κρατήσεις θέσεων στο 2410-616266 .

Την Πέμπτη 20 Οκτωβρίου έγινε  ξενάγηση  στην ενότητα «Αγωνιστικότητα» της μόνιμης συλλογής Κατσίγρα.

 

Μουσείο Εθνικής Αντίστασης

Από Τρίτη 25/10/2022 18:00-20:00

Ο Σύλλογος Φίλων του Μουσείου Εθνικής Αντίστασης διοργανώνει προβολή βίντεο με θέμα :  «Λάρισα :Γερμανική κατοχή-Αντίσταση-Απελευθέρωση»  και ξενάγηση στους χώρους του Μουσείου ΕθνικήςΑντίστασης.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Στο μεταξύ στο Μουσείο Εθνικής Αντίστασης τις προηγούμενες ημέρες πραγματοποιήθηκαν εκπαιδευτικές επισκέψεις σχολείων, φορέων και πολιτών.

Τρίτη 25/10/2022 18:00-20:00 Ο Σύλλογος Φίλων του Μουσείου ΕθνικήςΑντίστασης διοργανώνει προβολή βίντεο με θέμα: ” Λάρισα :Γερμανική κατοχή-Αντίσταση-Απελευθέρωση ” και ξενάγηση στους χώρους του Μουσείου ΕθνικήςΑντίστασης.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Πηγή: ertnews.gr