Αυστραλία: Συνάντηση ΥΦΕΘΑ Νικόλαου Χαρδαλιά με τον Πρωθυπουργό της Βικτώρια

Αυστραλία: Συνάντηση ΥΦΕΘΑ Νικόλαου Χαρδαλιά με τον Πρωθυπουργό της Βικτώρια

Ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Νικόλαος Χαρδαλιάς, στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης που πραγματοποιεί στην Αυστραλία, συναντήθηκε σήμερα Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2022, με τον Πολιτειακό Πρωθυπουργό (Premier) της Βικτώρια κ. Daniel Andrews. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο περιθώριο των εκδηλώσεων του ομογενειακού Φεστιβάλ “ANTIPODES 2022”.

Στη συνάντηση οι κ.κ. Χαρδαλιάς και Andrews επιβεβαίωσαν τις διαχρονικά στενές σχέσεις μεταξύ της Ελλάδας και της Αυστραλίας, οι οποίες εδράζονται σε ιστορικούς, ομογενειακούς και θρησκευτικούς δεσμούς. Συζήτησαν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος, με εστίαση στους τρόπους περαιτέρω ενίσχυσης των διμερών σχέσεων των δύο χωρών σε πολλαπλούς τομείς, μεταξύ των οποίων και ζητήματα που απασχολούν την πολυπληθή ελληνική κοινότητα της Διασποράς.


Ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, στο πλαίσιο της πρώτης ημέρας της επίσημης επίσκεψής του στην Αυστραλία, παρέστη σε εορταστικές και κοινωνικές εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στη Μελβούρνη.

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν εκπρόσωποι της Ομοσπονδιακής και της Πολιτειακής Κυβέρνησης, του Δήμου, Έλληνες Βουλευτές, ο Έλληνας Γενικός Πρόξενος κ. Εμμανουήλ Κακαβελάκης, ο Δήμαρχος Καλαμάτας κ. Αθανάσιος Βασιλόπουλος, oι Πρόεδροι της Παμμεσσηνιακής Αδελφότητας “Παπαφλέσσας” κ. Steve Gotsis και του Συλλόγου Καλαμάτας «23 Μαρτίου» κ. Sam Vlachos, ο πρώην Πρόεδρος του Συλλόγου Ελληνο-Αυστραλών Βετεράνων κ. Steve Kyritsis, καθώς και μέλη Συλλόγων και Οργανώσεων της Διασποράς και άλλοι.

 

Πηγή: ertnews.gr