«Υπάρχουν εγκλήματα που δεν θα έπρεπε να έχουν υπό όρους απόλυση, κι ένα τέτοιο είναι ο βιασμός παιδιών» ξεκαθάρισε την Παρασκευή ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης κληθείς να σχολιάσει τη θέση του Μάκη Βορίδη για κατά περίπτωση εξέταση του χημικού ευνουχισμού στους βιαστές ανηλίκων.

Όπως σημείωσε ο υπουργός Υγείας «δεν πιστεύω ότι ο βιαστής παιδιών θα σωφρονιστεί, το σημαντικό είναι η προστασία της κοινωνίας από αυτούς τους ανθρώπους», για να αναφέρει χαρακτηριστικά: «Ο βιαστής παιδιών παραμένει επικίνδυνος για τα παιδιά μας».

Όσο για το τι θα γίνει με τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς, ο υπουργός Υγείας εξέφρασε την προσωπική άποψη ότι «είναι επικίνδυνοι για το ΕΣΥ οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί», και αποσαφήνισε ότι δεν έχει παρθεί η απόφαση για την επιστροφή τους στις θέσεις τους.

Δεν επηρεάζεται η λειτουργία του ΕΣΥ με το νέο νομοσχέδιο, τόνισε ακόμα ο υπουργός Υγείας, δεν θίγεται καθόλου ο δημόσιος χαρακτήρας του ΕΣΥ. 

Ο κ. Πλεύρης είπε ακόμα ότι προχωράει ο θεσμός του προσωπικού γιατρού. «Βασικό πλεονέκτημα είναι ότι δεν απευθύνεται σε ασθενείς αλλά στον κάθε πολίτη» είπε και συνέχισε: «Δίνουμε χρήματα στην πρόληψη, δίνουμε κίνητρα για προσέλευση γιατρών». Ακόμα, διευκρίνισε ότι στο έκτακτο περιστατικό δεν χρειάζεται ο προσωπικός γιατρός.
 

Πηγή: ertnews.gr