Προβολή του ντοκιμαντέρ «Πού πετούν τα παιδιά;» στο 10ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων

Προβολή του ντοκιμαντέρ «Πού πετούν τα παιδιά;» στο 10ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων

Στα Χανιά θα προβληθεί την Τρίτη, 25 Οκτωβρίου το ντοκιμαντέρ του Γ. Ζέρβα «Πού πετούν τα παιδιά;», στο πλαίσιο του 10ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου και με την υποστήριξη του Προγράμματος Προαγωγής Αυτοβοήθεια.

Η προβολή θα γίνει στις 6 το απόγευμα στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων.

Το ντοκιμαντέρ αποτελεί μια στοχαστική, ποιητική προσέγγιση του φαινομένου της εξάρτησης και των διαφορετικών μεθόδων απεξάρτησης στην Ελλάδα από το μεσοπόλεμο μέχρι σήμερα. Στο έργο του Ζέρβα και στα γυρίσματα του ντοκιμαντέρ συμμετείχαν τα μέλη και το προσωπικό του Προγράμματος Προαγωγής Αυτοβοήθειας Θεσσαλονίκης και Λάρισας. Μετά το τέλος της προβολής θα ακολουθήσει συζήτηση με τον σκηνοθέτη.

Παράλληλα, στο πλαίσιο του CFFedu (Chania Film festival Education)το Πρόγραμμα Προαγωγής Αυτοβοήθειας Χανίων θα διενεργήσει, σε συνεργασία με τον σκηνοθέτη, την Τετάρτη 26/10, ένα εργαστήρι συμμετοχικού διαλόγου σε μαθητές/-τριες Λυκείου. Στο εν λόγω εργαστήριο θα αξιοποιηθούν αποσπάσματα από το ντοκιμαντέρ του Γιώργου
Ζέρβα “Πού πετούν τα παιδιά”, με σκοπό να δημιουργηθεί ένας χώρος ανοιχτής συζήτησης και κριτικού αναστοχασμού γύρω από το πρόβλημα της εξάρτησης, και το πώς αυτό το πρόβλημα αντιμετωπίζεται και προλαμβάνεται. Το εργαστήρι θα συντονίσουν ο σκηνοθέτης και οι εργαζόμενες του Προγράμματος Προαγωγής Αυτοβοήθειας Χανίων.

Το Πρόγραμμα Προαγωγής Αυτοβοήθειας είναι ένα πρόγραμμα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Υποστηρίζει ανθρώπους με προβλήματα εξάρτησης (από αλκοόλ, παράνομες ουσίες, τυχερά παιχνίδια, διαδίκτυο) και τους συγγενείς τους.
Χρηματοδοτείται από το Υπουργείο Υγείας σε συνεργασία με τον Ο.ΚΑ.ΝΑ. και οι υπηρεσίες που παρέχει είναι δωρεάν. Το Πρόγραμμα Προαγωγής Αυτοβοήθειας λειτουργεί σε Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Χανιά και Σητεία.

Πηγή: ertnews.gr