Προβληματισμός για τη διάβρωση του βόρειου παραλιακού μετώπου – Ζημιές σε σπίτια και επιχειρήσεις του Δήμου Πλατανιά

Προβληματισμός για τη διάβρωση του βόρειου παραλιακού μετώπου – Ζημιές σε σπίτια και επιχειρήσεις του Δήμου Πλατανιά

Ζημιές σε πέντε κατοικίες και μία επιχείρηση που βρίσκονται στην παραλία δίπλα στο λιμανάκι στον Δήμο Πλατανιά, έχει προκαλέσει ο έντονος κυματισμός των τελευταίων 24ωρων.

 

Και ενώ έχουν ήδη εκπονηθεί δύο μελέτες για τη διάβρωση του παραλιακού μετώπου από τους Αγίους Αποστόλους μέχρι και τον Δήμο Κισσάμου και είναι στα «σκαριά» μια τρίτη από την Περιφέρεια Κρήτης, τα προβλήματα στις τουριστικές περιοχές -μετά και από την ανθρώπινη αυθαίρετη επέμβαση- πολλαπλασιάζονται συνεχώς.

Σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ Χανίων, ο Δήμαρχος Πλατανιά Γιάννης Μαλανδράκης, ενημερώθηκε πριν από λίγες ημέρες σε συνάντηση που είχε με κατοίκους της περιοχής στο Δημαρχείο, σχετικά με το φαινόμενο της διάβρωσης, το οποίο απειλούσε τις ιδιοκτησίες τους.

Ο κ. Μαλανδράκης, αναφέρθηκε στην περιπλοκότητα του θέματος, εξαιτίας του υφιστάμενου καθεστώτος που διέπει τον αιγιαλό, αλλά και την εμπλοκή της Κτηματικής Υπηρεσίας.

Η κατάσταση επιδεινώθηκε λόγω του παρατεταμένου έντονου κυματισμού της θάλασσας το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε, με αποτέλεσμα να υπάρξει ένα εκτεταμένο μέτωπο μήκους 200 περίπου μέτρων δυτικά του λιμανιού, όπου σημειώθηκε περαιτέρω διάβρωση εξωτερικών κυρίως χώρων αυλών και καταστημάτων.

Η Δημοτική Αρχή από την πρώτη στιγμή προχώρησε -και δια των αρμοδίων υπηρεσιών- σε αυτοψία του πληγούμενου χώρου, προκειμένου να αποτυπωθεί το εύρος των καταστροφών.
Ο Δήμαρχος έχει ενημερώσει τον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων Νίκο Καλογερή αλλά και την Δ/ντρια των Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας Ελένη Δοξάκη, προκειμένου να εξεταστούν οι άμεσες ενέργειες και παρεμβάσεις για τη διαφύλαξη σε δεύτερο χρόνο, της ασφάλειας των κτιρίων.

Ρεπορτάζ: Κατερίνα Πολύζου

Πηγή: ertnews.gr