Μετά από μήνες συζητήσεων και σχεδιασμών, το Netflix αποφάσισε να περιορίσει την κοινή χρήση κωδικών πρόσβασης στην πλατφόρμα του από τις αρχές του επόμενου έτους. 

Σύμφωνα με πρόσφατη ανακοίνωση της εταιρείας, πρόκειται να λανσάρει νέο, παγκόσμιο σύστημα βάσει του οποίου θα χρεώνει όλους τους «έξτρα» λογαριασμούς μέσα στο 2023.

Το Netflix θα διευκολύνει τον τρόπο με τον οποίο οι χρήστες μοιράζονται λογαριασμούς με φίλους και συγγενείς μέσω της δημιουργίας «υπο-λογαριασμών επιπλέον μελών με δικούς τους κωδικούς, προφίλ και προσωπικές συστάσεις». 

Παράλληλα, τα προφίλ αυτά θα μπορούν να μεταφέρονται σε νέους λογαριασμούς, κάτι το οποίο θα διευκολύνει τη διάσπαση των τρεχόντων λογαριασμών σε πολλαπλούς.

«Έχουμε βρει μία καλή μέση λύση όσον αφορά στη διαμοίραση των λογαριασμών και θα τη θέσουμε σε εφαρμογή στις αρχές του 2023», ανακοίνωσε η εταιρεία σε επιστολή της προς τους μετόχους της.

«Έχοντας εισακούσει τις απαιτήσεις των χρηστών, θα προσφέρουμε τη δυνατότητα μεταφοράς των προφίλ μεταξύ λογαριασμών, αλλά και τη δυνατότητα δημιουργίας υπο-λογαριασμών σε ήδη υπάρχοντα προφίλ για όσους θέλουν να δωρίσουν συνδρομή στο Netflix σε φίλους και συγγενείς».

Αν και η υπηρεσία streaming γνωρίζει εδώ και χρόνια πως οι συνδρομητές της μοιράζονται τους κωδικούς μεταξύ τους, δεν αποφάσισε να προχωρήσει σε αλλαγή του συνδρομητικού καθεστώτος της μέχρι πρόσφατα, όταν υπήρξε σημαντική μείωση του αριθμού των συνδρομητών στην υπηρεσία παγκοσμίως. 

Σύμφωνα με ανάλυση του Netflix, περίπου 100 εκατομμύρια νοικοκυριά παρακολουθούσαν Netflix χωρίς να πληρώνουν. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι η εταιρεία αύξησε τη βάση συνδρομητών της κατά 2,4 εκατ. νέους λογαριασμούς το περασμένο τρίμηνο, σύμφωνα με τα πρόσφατα επικαιροποιημένα εταιρικά αποτελέσματά της. 

Πηγή: skai.gr