Λάρισα: Διαμαρτυρία φοιτητών για «εξώσεις» από την εστία

Λάρισα: Διαμαρτυρία φοιτητών για «εξώσεις» από την εστία

Περισσότεροι από 13 φοιτητές στη Λάρισα ειδοποιήθηκαν από τη διοίκηση του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας ότι πρέπει να αφήσουν τα δωμάτιά τους την προσεχή Παρασκευή.

Τα ειδοποιητήρια για την έξωση των φοιτητών δεν φέρουν καμία υπογραφή, ενώ σύμφωνα με τα μέλη του συλλόγου εστιακών φοιτητών, οι τελευταίοι βρήκαν τα σχετικά έγγραφα κάτω από τις πόρτες των δωματίων τους.

Σύμφωνα με τον εσωτερικό κανονισμό του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας όποιος φοιτητής δεν περάσει συγκεκριμένο αριθμό μαθημάτων και δεν συγκεντρώσει συγκεκριμένες διδακτικές μονάδες στο χειμερινό μόνο εξάμηνο, σταματά να είναι δικαιούχος δωματίου της φοιτητικής εστίας, ακόμη και αν πληρεί τα κοινωνικοοικονομικά κριτήρια. Μάλιστα, αυτό ισχύει ακόμη και στην περίπτωση που περάσει τα μαθήματα στην εξεταστική του Σεπτεμβρίου.

Στο πλαίσιο κινητοποίησης οι φοιτητές συναντήθηκαν με την υπεύθυνη υπάλληλο των εστιών, ενώ επεδίωξαν συνάντηση με τον αντιπρύτανη, υπεύθυνο για τις εστίες κ. Θεοδωράκη και με τον πρύτανη κ. Μαμούρη, ωστόσο απουσίαζαν.

Οι φοιτητές ζητούν, να αλλάξει ο κανονισμός του Πανεπιστημίου και να ληφθεί υπόψη το γεγονός ότι αρκετοί από τους εστιακούς φοιτητές είναι παιδιά λαϊκών οικογενειών που αναγκάζονται να εργάζονται και να σπουδάζουν ταυτόχρονα. Ζητούν επίσης να γίνουν εργασίες στα δωμάτια, καθώς σε κάποιες περιπτώσεις παρουσιάζουν προβλήματα υγρασίας. Χαρακτηριστικά φοιτήτρια τονίζει ότι πέρασε μεγάλο διάστημα χωρίς νερό στο δωμάτιο.

Για όλα τα παραπάνω σκοπεύουν να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους, ενώ σήμερα θα επιδιώξουν συναντήσεις με τον πρύτανη και τον αρμόδιο αντιπρύτανη.

 

Πηγή: ertnews.gr