Συνεχίζονται οι παραστάσεις του “Θεσσαλικού” για τα 100 χρόνια της Μικρασιατικής Καταστροφής

Συνεχίζονται οι παραστάσεις του “Θεσσαλικού” για τα 100 χρόνια της Μικρασιατικής Καταστροφής

Η παραγωγή του Θεσσαλικού Θεάτρου που συγκίνησε κι ανέσυρε σημαντικές ιστορικές μνήμες της πόλης, συνεχίζει το ταξίδι της, μετά τη μεγάλη ανταπόκριση του κοινού, με περιορισμένο αριθμό παραστάσεων στο θέατρο Κώστας Τσιάνος.

Το “Θεσσαλικό” τιμάει την Λάρισα, τον σπουδαίο πνευματικό της άνθρωπο, ψυχίατρο και συγγραφέα Μάκη Λαχανά και τα 100 χρόνια της Μικρασιατικής Καταστροφής, παρουσιάζοντας το μυθιστόρημα του γνωστού Λαρισαίου με τίτλο Η πόλις, Μυθιστορηματική ανθρωπογεωγραφία της Λάρισας, σε διασκευή και σκηνοθεσία του Δημήτρη Ι. Τσουμάνη.
Ημερομηνίες παραστάσεων:
Δευτέρα 31 Οκτωβρίου – ώρα έναρξης 9μ.μ.
Τρίτη 1 Νοεμβρίου – ώρα έναρξης 9μ.μ.
Δευτέρα 7 Νοεμβρίου – ώρα έναρξης 9μ.μ.
Τρίτη 8 Νοεμβρίου – ώρα έναρξης 9μ.μ.
Διάρκεια παράστασης: 90 λεπτά

Ο ψυχίατρος και συγγραφέας Μάκης Λαχανάς (1924-2010) υπήρξε ένα σημείο αναφοράς για τη Λάρισα. Σπούδασε ιατρική στη Θεσσαλονίκη, νευρολογία στο Μόναχο και ψυχιατρική στην Τυβίγκη. Πέρα από τις επιστημονικές του εργασίες πάνω στη σχιζοφρένεια, έγραψε διηγήματα, μυθιστορήματα, ποιήματα, θεατρικά έργα και δοκίμια. Διακρίθηκε για το μεταφραστικό του έργο, ενώ εξέδιδε από το 1976 και για δεκαετίες το λογοτεχνικό περιοδικό Σπαρμός.
Η Πόλις, μυθιστορηματική ανθρωπογεωγραφία της Λάρισας, είναι το τελευταίο έργο του Λαχανά. Εκδόθηκε το 2009, έναν χρόνο πριν από τον θάνατό του, και είναι αφιερωμένο στους πρόσφυγες όλου του κόσμου.
Ο συγγραφέας αναδημιουργεί μνήμες από τη δική του οικογένεια, που ζούσε στην ακμάζουσα Αδριανούπολη, στην Ανατολική Θράκη.

Πηγή: ertnews.gr