Κομοτηνή: Έλεγχοι ξανά για το κάπνισμα σε καταστήματα εστίασης και αναψυχής

Κομοτηνή: Έλεγχοι ξανά για το κάπνισμα σε καταστήματα εστίασης και αναψυχής

Σε ισχύ η Νομοθεσία για την απαγόρευση του καπνίσματος, τουλάχιστον αυτό μαρτυρά η εντατικοποίηση των ελέγχων που το προηγούμενο χρονικό διάστημα, και πολύ πριν την εκδήλωση της πανδημίας του κορονοϊού, είχαν ατονίσει.

Οι έλεγχοι για το κάπνισμα γίνονται τόσο στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος,όσο και σε κλειστούς και υπαίθριους χώρους άθλησης και διασκέδασης ανηλίκων. Ωστόσο, στο «στόχαστρο» μπαίνουν κυρίως οι ιδιοκτήτες καταστημάτων αναψυχής κι εστίασης και από εκεί σημειώνονται και τα πρώτα παράπονα.

Το προηγούμενο χρονικό διάστημα, όπως δήλωσε σήμερα Δευτέρα 31-10-2022 ο πρόεδρος του παραρτήματος του Πανελλήνιου Σωματείου για τα Καταστήματα Εστίασης (ΠΑΝΣΕΚΤΕ) στην περιοχή της Θράκης, ο κος Νίκος Μεραχτσάκης όχι μόνο είχαν ατονήσει αλλά και στην ουσία δεν λειτουργούσαν, σε αρκετές περιπτώσεις, χώροι για Καπνίζοντες και μη Καπνίζοντες.

Ήδη, όπως σημείωσε στο www.ertnews.gr, το Σωματείο του καταγράφει καθημερινά περιπτώσεις στις οποίες έχουν γίνει έλεγχοι και καλούνται οι παραβάτες να πληρώσουν «τσουχτερά», σε πολλές περιπτώσεις, πρόστιμα. «Οι έλεγχοι για το κάπνισμα γίνονται τόσο στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος (καφετερίες, καφενεία, εστιατόρια, ταβέρνες, ζαχαροπλαστεία, νυχτερινά κέντρα, κέντρα διασκέδασης, καζίνο, καταστήματα τυχερών παιγνίων κτλ), όσο και στους λοιπούς δημόσιους χώρους » ανέφερε ο κος Μεραχτσάκης καλώντας τα μέλη του Σωματείου και τους λοιπούς επαγγελματίες να είναι τυπικοί σε όσα προβλέπει η Νομοθεσία όσο δύσκολο κι αν είναι αυτό, ειδικά την περίοδο του χειμώνα.

Πηγή: ertnews.gr