Χαμός στο NBA τις τελευταίες ώρες με τον Κάιρι Ίβρινγκ να πρωταγωνιστεί για ακόμη μια φορά, για λάθος λόγους.

Ο έμπειρος γκαρντ, τέθηκε στο περιθώριο και εκτός ομάδας από τους Νετς μετά τα αντισημιτικά μηνύματα του στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης. Παρότι ο Ίρβινγκ δεν έχει συνηθίσει να κάνει πίσω και να μετανιώνει, αυτή τη φορά το έκανε.

Λίγη ώρα μετά την τιμωρία του, ο 30χρονος έκανε μια ανάρτηση στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, με την οποία απολογήθηκε και ζήτησε συγγνώμη από την εβραϊκή κοινότητα.

Αναλυτικά όσα αναφέρει:

«Ενώ έκανα έρευνα για το YHWH (σ.σ. το τετραγράμματο εβραϊκό θεώνυμο), δημοσίευσα ένα Ντοκιμαντέρ που περιείχε ορισμένες αντισημιτικές δηλώσεις, ψευδείς αφηγήσεις και γλώσσα που ήταν αναληθή και προσβλητική για την Εβραϊκή Φυλή/Θρησκεία, και αναλαμβάνω την πλήρη ευθύνη για τις πράξεις μου. Είμαι ευγνώμων που έχω μια μεγάλη πλατφόρμα για να μοιράζομαι γνώσεις και θέλω να προχωρήσω μπροστά κάνοντας έναν ανοιχτό διάλογο για να μάθω περισσότερα και να αναπτυχθώ από αυτό.

Σε όλες τις εβραϊκές οικογένειες και Κοινότητες που πληγώθηκαν και επηρεάστηκαν από τη θέση μου, λυπάμαι βαθιά που σας προκάλεσα πόνο και ζητώ συγγνώμη. Αρχικά αντέδρασα με συναίσθημα για όσους άδικα με χαρακτήρισαν ως αντισημίτη, αντί να επικεντρωθώ στη θεραπευτική διαδικασία των Εβραίων αδελφών μου που πληγώθηκαν από τα γεμάτα μίσος σχόλια που έγιναν στο Ντοκιμαντέρ.

Θέλω να διευκρινίσω οποιαδήποτε σύγχυση σχετικά με την θέση μου στον αγώνα κατά του Αντισημιτισμού ζητώντας συγγνώμη για τη δημοσίευση του ντοκιμαντέρ. Δεν είχα καμία πρόθεση να δείξω ασέβεια σε οποιαδήποτε εβραϊκή πολιτιστική ιστορία σχετικά με το Ολοκαύτωμα ή να διαιωνίσω οποιοδήποτε μίσος. Μαθαίνω από αυτό το ατυχές γεγονός και ελπίζω να βρούμε κατανόηση μεταξύ μας.

Δεν είμαι διαφορετικός από οποιονδήποτε άνθρωπο. Ψάχνω να βρω την αλήθεια και τη γνώση, γνωρίζω ποιος είμαι».

View this post on Instagram

A post shared by Hélà (@kyrieirving)