Φλώρινα: Έναρξη σχολής γονέων από την Ιερά Μητρόπολη και το κέντρο Νεότητας

Φλώρινα: Έναρξη σχολής γονέων από την Ιερά Μητρόπολη και το κέντρο Νεότητας

Την Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2022, στις 6μμ. θα πραγματοποιηθεί η πρώτη διαδικτυακή συνάντηση της Σχολής γονέων που διοργανώνει η Ιερά Μητρόπολή μας και το Κέντρο Νεότητάς της «ΑΓΙΟΣ ΚΗΡΥΚΟΣ» σε συνεργασία με το Ίδρυμα Νεότητας και Οικογένειας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών στο πλαίσιο του Προγράμματος «Πρωτοβουλία για την πρόληψη της ενδοοικογενειακής βίας» για γονείς και κηδεμόνες παιδιών ηλικίας 0 – 6 ετών ή και χωρίς παιδί.
Οι συναντήσεις – τέσσερις (4) συνολικά – θα πραγματοποιηθούν στο Κέντρο Νεότητας «ΑΓΙΟΣ ΚΗΡΥΚΟΣ» και από εκεί θα γίνεται η σύνδεση μέσω ZOOM και μία διά ζώσης στο τέλος του Α΄ Κύκλου.
«Γονείς είμαστε, λάθη κάνουμε, δεν υπάρχει δα και σχολή γονέων!» Πόσες φορές ακούσαμε αυτή τη φράση από τους γονείς μας και πόσες άραγε θα την πούμε εμείς στα δικά μας παιδιά; Κι όμως υπάρχει!
Τί είναι η Διαδικτυακή Σχολή Γονέων;

· Πρόκειται για επιμέρους εξειδικευμένα προγράμματα, απευθυνόμενα σε γονείς παιδιών όλων των ηλικιών, αλλά και σε μελλοντικούς γονείς.

· Σκοποί της δράσης είναι η ενδυνάμωση του γονεϊκού ρόλου, η ανάπτυξη μιας ουσιαστικής συναισθηματικής σχέσης μεταξύ γονέων και παιδιών, η καλλιέργεια κουλτούρας θετικής διαχείρισης, σεβασμού, εμπιστοσύνης και άνευ όρων αποδοχής, στοιχεία τα οποία αποτελούν βασικούς πυλώνες για την εξάλειψη της αναπαραγωγής στερεοτύπων.

Πηγή: ertnews.gr