Κοινό υπόμνημα κατέθεσαν στη Μίνα Γκάγκα οι φορείς της Κέρκυρας

Κοινό υπόμνημα κατέθεσαν στη Μίνα Γκάγκα οι φορείς της Κέρκυρας

Κοινό Υπόμνημα κατατέθηκε στην Αναπληρώτρια Υπουργό Υγείας κ. Μίνα Γκάγκα από τους φορείς της Κέρκυρας μετά το κάλεσμα του Βουλευτή Κέρκυρας του ΠΑ.ΣΟ.Κ. – Κίνημα Αλλαγής, Δημήτρη Μπιάγκη. Το Υπόμνημα συνυπογράφουν, οι Βουλευτές Κέρκυρας, της Ν.Δ., κ. Στέφανος Γκίκας και του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., Αλέξανδρος Αυλωνίτης, η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων κ. Ρόδη Κράτσα – Τσαγκαροπούλου, οι Δήμαρχοι του Νομού Κέρκυρας, κ.κ. Μερόπη Υδραίου, Γιώργος Μαχειμάρης, Κωνσταντίνος Λέσσης και Σπύρος Βλαχόπουλος, ο Ιατρικός Σύλλογος Κέρκυρας, ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Κέρκυρας, το Ενιαίο Σωματείο Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Κέρκυρας, το Σωματείο Εργαζομένων Ψυχιατρικού Τομέα, η Ε.Γ.ΕΣΥ. Κέρκυρας και το Σωματείο των Εργαζομένων στο ΕΚΑΒ Κέρκυρας.

Με το Υπόμνημα ζητούν από την αναπληρώτρια Υπουργό Υγείας τα παρακάτω:

Α) την άμεση επαναπροκήρυξη όλων των άγονων θέσεων ιατρών των προηγούμενων ετών. Η ένταξη της Κέρκυρας στην Α΄ ζώνη των Άγονων και Προβληματικών περιοχών, δημιουργεί νέα δεδομένα ώστε άμεσα να καλυφθούν καίρια κενά σημαντικότατων ειδικοτήτων στο Νοσοκομείο μας.

Β) τη λήψη άμεσων μέτρων για την αντιμετώπιση της κατάστασης που επικρατεί στο Γενικό Νοσοκομείο της Κέρκυρας μετά και τις τελευταίες παραιτήσεις ιατρών.

Γ) τη δημιουργία Αυτόνομης Υγειονομικής Περιφέρειας Ιονίων Νήσων (σύμφωνα με τις αποφάσεις των συλλογικών οργάνων Α’ και Β’ Βαθμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης του νομού), καθώς η αρμοδιότητα της νυν 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας είναι εξαιρετικά ευρεία.

Δ) τη δημιουργία Παραρτήματος ΕΚΑΒ Ιονίων Νήσων (σύμφωνα με τις αποφάσεις των συλλογικών οργάνων Α’ και Β’ Βαθμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης του Νομού) – Μεταφορά τηλεφωνικού κέντρου από τα Ιωάννινα στην Κέρκυρα.

Πηγή: ertnews.gr