Κομοτηνή: Για ένατη ημέρα καίει σε μεμονωμένες εστίες η φωτιά στο Παπίκιο

Κομοτηνή: Για ένατη ημέρα καίει σε μεμονωμένες εστίες η φωτιά στο Παπίκιο

Για ένατη μέρα συνεχίζει η φωτιά στο Παπίκιο όρος, στις πίσω πλευρές του βουνού. Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής συνεχίζουν να επιχειρούν με 60 Πυροσβέστες και 6 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων.

Σήμερα Κυριακή (30/10), στην περιοχή επιχειρεί ένα καναντέρ, στο σημείο της πίσω πλευράς του Παπικίου. Σύμφωνα με πληροφορίες, η φωτιά καίει ένα βαθύ υπόστρωμα από φύλλα και δυστυχώς υπάρχει μεταφορά σπίθας από τα καμένα σημεία σε άκαυτα. Σύμφωνα με εκτιμήσεις η φωτιά δεν θα σταματήσει, αν δεν προκύψει βροχή ή αν δεν επιχειρήσουν εναέρια μέσα περισσότερα από το ένα αεροσκάφος καναντέρ. Για τα αεροσκάφη Erikson, όπως αναφέρουν πληροφορίες, υπάρχει θέμα λύσης σύμβασης, λόγω του ότι σήμερα ολοκληρώνεται η αντιπυρική περίοδος.

Οι Πυροσβέστες από την ΑΜ-Θ, χρειάζεται να περπατούν 2-3 ώρες δρόμο, ως πεζοπόρα τμήματα, για να σκάψουν και να προστατέψουν την μετάδοση της φωτιάς. Σύμφωνα με ασφαλείς πηγές, όλο αυτό το χρονικό διάστημα έχουν τραυματισθεί τρεις Πυροσβέστες, χωρίς να λαμβάνονται υπ’όψιν τα ορθοπεδικά περιστατικά.

Ως την “πιο δύσκολη φωτιά όλων όσων έχει αντιμετωπίσει η ΠΥ στην περιοχή”, την χαρακτήρισε ο Διοικητής της ΠΥ ΑΜ-Θ, Κώστας Κούκουρας.

Πηγή: ertnews.gr