Τουλάχιστον 9 νεκροί από επιθέσεις στο Ιντλίμπ της Συρίας

Τουλάχιστον 9 νεκροί από επιθέσεις στο Ιντλίμπ της Συρίας

Aεροσκάφη βομβάρδισαν στρατόπεδα κοντά στη βορειοδυτική πόλη Ιντλίμπ της Συρίας την Κυριακή, σκοτώνοντας τουλάχιστον εννέα πολίτες σε μια έξαρση επιθέσεων στον τελευταίο προμαχώνα που ελέγχεται από την αντιπολίτευση, δήλωσαν αυτόπτες μάρτυρες και διασώστες.

Πολεμικά αεροσκάφη που πετούσαν σε μεγάλο ύψος, με τη βοήθεια πυροβολικού του συριακού στρατού, έριξαν επίσης βόμβες σε δάση κοντά στους αυτοσχέδιους καταυλισμούς δυτικά της Ιντλίμπ, δήλωσαν αυτόπτες μάρτυρες.

Η υπηρεσία πολιτικής άμυνας της αντιπολίτευσης είπε ότι τρία παιδιά και μια γυναίκα ήταν μεταξύ εκείνων που σκοτώθηκαν στις επιδρομές στους πολυπληθείς καταυλισμούς όπου περισσότεροι από 70 άνθρωποι τραυματίστηκαν και μεταφέρθηκαν εσπευσμένα σε νοσοκομεία.

«Δεν υπάρχουν στρατιωτικές βάσεις ή αποθήκες ή στρατώνες ανταρτών εδώ. Μόνο άμαχοι», είπε ο Σεράτζ Ιμπραήμ, διασώστης της οργάνωσης Λευκά Κράνη που υποστηρίζεται από τη Δύση.

Περισσότεροι από 4 εκατομμύρια άνθρωποι ζουν στην πυκνοκατοικημένη βορειοδυτική περιοχή που ελέγχεται από την αντιπολίτευση κατά μήκος των τουρκικών συνόρων. Οι περισσότεροι από αυτούς οδηγήθηκαν εκεί από διαδοχικές εκστρατείες υπό την ηγεσία της Ρωσίας που ανέκτησαν εδάφη που είχαν καταλάβει οι αντάρτες.

Πηγές της αντιπολίτευσης δήλωσαν ότι ένας συνασπισμός ένοπλων ομάδων υπό την ηγεσία της τζιχαντιστικής οργάνωσης Χαγιάτ Ταχρίρ αλ Σαμ και μια άλλη υπό την ηγεσία των βασικών ανταρτών που υποστηρίζονται από την Τουρκία αντεπιτέθηκαν σε πολλά μεγάλα φυλάκια του συριακού στρατού στην περιοχή.

Οι συριακές αεροπορικές δυνάμεις έπληξαν εγκαταστάσεις drones και στρατόπεδο εκπαίδευσης μαχητών στη βορειοδυτική Συρία ως απάντηση σε προηγούμενες επιθέσεις ένοπλων ανταρτών, μετέδωσε την Κυριακή το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS. Τα κρατικά μέσα ενημέρωσης της Συρίας δεν ανέφεραν καμία μάχη.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι έχει πληροφορίες ότι αντάρτες που περιγράφει ως τρομοκράτες που δρουν στην περιοχή Ιντλίμπ σχεδίαζαν επίθεση στην κύρια ρωσική αεροπορική βάση Χμέιμιμ στην παράκτια επαρχία της Λατάκια με τη χρήση μη επανδρωμένων drones αυτοκτονίας.

Ρωσικά αεροσκάφη έπληξαν τον περασμένο μήνα περιοχές υπό τον έλεγχο της Χαγιάτ Ταχρίρ αλ Σαμ μετά από μάχες μεταξύ των αντίπαλων ανταρτών στα βορειοδυτικά σε ανανεωμένα πλήγματα που κατέστρεψαν μια σχετική ηρεμία στις επιδρομές από τις αρχές του έτους.

Πηγή: Reuters

Πηγή: ertnews.gr