Ο ρωσικός στρατός, λόγω του χαμηλού ηθικού του προσωπικού του και της απροθυμίας του να πολεμήσει, έχει πιθανώς αρχίσει να αναπτύσσει «στρατεύματα φραγμού» ή «μονάδες φραγής», («Barrier troops» ή «blocking units») σύμφωνα με τις στρατιωτικές μυστικές υπηρεσίες της Βρετανίας.

Στην ημερήσια σύνοψη (Latest Defence Intelligence update on the situation in Ukraine – 04 November 2022) που δημοσιεύθηκε από το βρετανικό υπουργείο Άμυνας στο αναφέρεται ότι τέτοιες μονάδες απειλούν να πυροβολήσουν τους ίδιους τους στρατιώτες που υποχωρούσαν προκειμένου να τους εξαναγκάσουν σε επίθεση και είχαν χρησιμοποιηθεί από ρωσικά στρατεύματα σε προηγούμενες συγκρούσεις. Δεν διευκρινίζεται σε ποιες ακριβώς συγκρούσεις αναφέρονται.

Σύμφωνα με τις μυστικές υπηρεσίες, το τελευταίο διάστημα οι Ρώσοι στρατηγοί πιθανόν να θέλουν οι διοικητές του στρατού να χρησιμοποιούν όπλα κατά των λιποτακτών και οι στρατιωτικοί να ελέγχουν την άμυνα μέχρι να τους σκοτώσουν. Η τακτική της εκτέλεσης λιποτακτών ενδέχεται να υποδηλώνει κακή ποιότητα, χαμηλό ηθικό και απειθαρχία στα ρωσικά στρατεύματα, αναφέρει η έκθεση.

Δείτε την ανάρτηση