Παντζάρια στη διατροφή της εγκύου: Τα οφέλη και δύο συνταγές

Παντζάρια στη διατροφή της εγκύου: Τα οφέλη και δύο συνταγές

Τα παντζάρια είναι θρεπτικό λαχανικό με πολλαπλά οφέλη για την καρδιά, το μυαλό και τους μυς. Στην περίοδο της εγκυμοσύνης αξίζουν μία θέση στη διατροφή της εγκύου λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς τους σε βιταμίνες, μέταλλα και άλλα συστατικά πολύτιμα για την υγεία του οργανισμού και την ανάπτυξη του εμβρύου.

Η διατροφή αξία των παντζαριών

Σύμφωνα με το healthline.com, 100 γραμμάρια παντζάρια βρασμένα έχουν τα εξής:

  • Θερμίδες: 43 kcal
  • Νερό: 88%
  • Πρωτεΐνη: 1,6 grams
  • Υδατάνθρακες: 9,6 grams
  • Σάκχαρα: 6,8 grams
  • Φυτικές ίνες: 2,8 grams
  • Λιπαρά: 0,2 grams

Διαβάστε περισσότερα στο Mothersblog.gr

Πηγή: onmed.gr