Βασίλης Τσιάρτας: Φυλάκιση με αναστολή και πρόστιμο για τρανσφοβική ανάρτηση

Βασίλης Τσιάρτας: Φυλάκιση με αναστολή και πρόστιμο για τρανσφοβική ανάρτηση

Σε φυλάκιση 10 μηνών με αναστολή και πρόστιμο ύψους 5.000 ευρώ, καταδικάστηκε ο Βασίλης Τσιάρτας για την τρανσφοβική ανάρτηση που είχε το κάνει το 2017 και η οποία είχε προκαλέσει σάλο.

Την ενοχή και την ποινή του παλαίμαχου ποδοσφαιριστή γνωστοποίησε ο δικηγόρος της Μαρίνας Γαλανού, τότε προέδρου του Σωματείου Υποστήριξης Διεμφυλικών, όπως αναφέρει το NEWS24/7.

Σε 10 μήνες φυλάκιση και 5.000€ χρηματική ποινή με αναστολή καταδικάστηκε από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών παλαίμαχος αθλητής για τρανσφοβική ανάρτηση του το 2017 κατά το χρόνο που συζητούσε η Βουλή το νομοσχέδιο για την Νομική Αναγνώριση Ταυτότητας Φύλου με την οποία διέγειρε αναγνώστες σε πράξεις μίσους και διακρίσεων.


if (agora && pameStoiximaPgs){
agora.remove();
}

Με την ίδια απόφαση καταδικάστηκε και σε 7 μήνες με αναστολή έτερο πρόσωπο για τρανσφοβική εξύβριση μετά την ανάρτηση.

Την μήνυση είχε υποβάλει η αείμνηστη Marina Galanou ως πρόεδρος του Σωματείου Διεμφυλικών. Δεν πρόλαβε να δει την δικαίωση της. Ήμουν δικηγόρος της και τότε και σήμερα.

Συγκλονιστικοί μάρτυρες στο ακροατήριο ο Thanos Vessis, σύντροφος της Μαρίνας και εκδότης του Πολύχρωμου Πλανήτη, η Parvy Palmou ψυχοθεραπεύτρια του ΣΥΔ και φυσικά η Άννα Απέργη, πρόεδρος του ΣΥΔ και μέλος της Εθνικής Επιτροπής Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.

Είναι η πρώτη απόφαση εφαρμογής του αντιρατσιστικού νόμου 927/1979 όπως τροποποιήθηκε το 2014 για δημόσια υποκίνηση βίας ή μίσους λόγω ταυτότητας φύλου” αναφέρει ο Βασίλης Σωτηρόπουλος.


Πηγή: sport24.gr