Ροδόπη: Οι περιορισμένες επιλογές για εργασία δυσκολεύουν τους νέους

Ροδόπη: Οι περιορισμένες επιλογές για εργασία  δυσκολεύουν τους νέους

«Αρκετά δύσκολο να βρεις δουλειά στην Κομοτηνή, εάν την έχεις χάσει», αυτό αναφέρουν νέοι και νέες που στα 21 και 22 τους χρόνια βρέθηκαν ήδη εκτός εργασιακού χώρου. Άλλοι και άλλες έχοντας υποβάλει παραίτηση και άλλοι/ες έχοντας δεχθεί απόλυση.

Σταχυολογώντας τα αρνητικά της μικρή πόλης που σχετίζονται με την εργασία τους σημειώνουν: «Μικρή η αγορά εργασίας», «απευθύνεται σε ηλικίες από είκοσι μέχρι τριάντα ετών» και το σημαντικότερο όπως λένε, «ζητούν προϋπηρεσία.»
«Να είσαι 22 ετών και να ζητούν προϋπηρεσία είναι οξύμωρο » δηλώνουν στο www.ertnews.gr και δεν κρύβουν το παράπονό τους που γίνεται και προβληματισμός μαζί. Μιλώντας για τον ίδιο τον εργασιακό τους χώρο κάνουν λόγο για: «εκμετάλλευση», «χαμηλές αποδοχές της τάξης των 585 ευρώ» και καθυστέρηση της καταβολής τους. «Εργαζόμενη ως πωλήτρια με πλήρωσαν 300 ευρώ μετά από 1,5 μήνα», σημειώνει. Η καθυστέρηση της καταβολής αγγίζει τουλάχιστον τις δεκαπέντε μέρες, μπορεί, όμως, να φτάσει και τον ένα, ενάμιση μήνα.
Όσον αφορά στη δυνατότητα επιλογών που έχουν; Θα έκαναν αλλαγή, λένε, αλλά: «Όλα ξεκινούν από το γεγονός ότι οι νέοι και οι νέες σήμερα δεν μπορούν να βρουν δουλειά στο αντικείμενό τους», για να σημειώσουν με νόημα ότι: «Δύσκολα μένουν έτσι οι νέοι σε έναν τόπο.»

Πηγή: ertnews.gr